Wethouder geeft officiële startsein voor Reinderseiland

HEERHUGOWAARD – Wethouder Gido Oude Kotte van de gemeente Heerhugowaard en Johan Groen, directeur van Bot Bouw Initiatief hebben dinsdag 16 januari de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Reinderseiland in Heerhugowaard Noord. Dat gebeurde in de leliekas van de firma Entius, exact op de plek waar straks de woningen staan.

Ten noordwesten van de dorpskern van de Noord in Heerhugowaard is Bot Bouw voornemens vrije kavels, twee-onder-één-kap woningen, rij- en starterswoningen te ontwikkelen. Reinderseiland is een uitbreiding van de naastgelegen woonwijk Noordereiland. De woningen worden gebouwd op de plek van de huidige kassen en loods aan de Plaetmanstraat. De bestaande woonhuizen op deze locatie blijven behouden.

Het initiatief voor de nieuwe woningen komt van de burgers zelf. “Er is grote behoefte aan woningen waar jonge gezinnen zich kunnen vestigen. Dat is goed voor onze school en het verenigingsleven. We willen ons dorp levendig houden,” vertelt Roderigh Groenland van Humulus Lupulus, de vereniging die dit burgerinitiatief is gestart.

Wethouder Oude Kotte is blij met de inzet van de bewoners. “We kijken terug op een lang proces dat nu wordt bezegeld met een handtekening. Een resultaat waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Veel credits gaan naar de bewoners van De Noord die met grote betrokkenheid en positieve energie gezorgd hebben dat de vitaliteit van het dorp behouden blijft. Dit is een toonbeeld hoe je als bewoners zelf de toekomst van je dorp kunt ontwerpen.” Als dank aan de bewoners krijgt de straat in de nieuwe wijk straks de naam ‘Wolfshop’, de Nederlandse vertaling van Humulus Lupulus.

Directeur Johan Groen is eveneens verheugd dat deze belangrijke stap naar de bouw van de nieuwe wijk is gezet. “Er is veel inspanning geleverd door veel partijen. Procedures vragen helaas wel geduld, maar we doen ons uiterste best om de vaart erin te houden en in 2018 de goedkeuring te krijgen op het bestemmingsplan. Dan kunnen we in 2019 gaan bouwen.”