Heerhugowaard Noord: een levendig dorp in de polder

De Noord is een gemoedelijk dorp net buiten Heerhugowaard. Er wonen ongeveer 1.500 mensen.

In het hart van het dorp staan de rooms-katholieke Heilig Hart van Jezus kerk (1910) en Café Bleeker. Er is een bruisend verenigingsleven met onder andere voetbalclub Hugo Boys, handbalvereniging Hugo Girls, tennisvereniging ’t Noord End, tafeltennisvereniging Puinhoop United, gymnastiekvereniging De Noord en sjoelclub Glai em d’r in. Ook worden er elk jaar veel activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse kermis, de volksspelen en Winterfair.

Midden in het Noord-Hollandse landschap

Heerhugowaard ligt middenin het Noord-Hollandse landschap, dat zijn bestaan vooral dankt aan droogmakerijen van Leeghwater en zo typisch Hollands is. Met polders en dijken, molens en boerderijen, weilanden en wateren, koeien en kassen. Wie de stadse dynamiek zoekt, zit hier eveneens goed. Heerhugowaard is strategisch gelegen tussen Alkmaar, Hoorn en Schagen. Steden die bekend staan om hun charme, cultuur en levendige centra. Met gezellige winkelstraten, mooie historische panden, theaters en restaurants, sportcentra en (jacht)havens.

Gezellig stadscentrum

Heerhugowaard zelf heeft dat ook te bieden. Er zijn meerdere supermarkten en je dagelijkse boodschappen kun je doen in winkelcentrum Centrumwaard aan het Raadhuisplein of in Middenwaard: met diverse parkeergarages het grootste overdekte winkelcentrum van de kop van Noord-Holland. Je vindt hier bovendien een grote bioscoop, cultureel centrum “Cool”, een gezellig horecaplein, het gemeentehuis met bibliotheek, het stadspark, restaurantjes en cafés.

Er op uit

Of ga je er in het weekend liever op uit? Door de ligging in het buitengebied kun je vanuit huis lange fiets-, wandel- en skatetochten over goed geasfalteerde wegen maken. In Heerhugowaard centrum bevinden zich onder meer zwembad Waardergolf en dichtbij vind je recreatiegebied het Geestmerambacht, Het weidse polderlandschap is overigens niet het enige natuurschoon wat de regio biedt. Op minder dan een half uur rijden liggen stranden en duinen, bossen en het Alkmaardermeer. Gauw vervelen zul je je hier niet!

Verkoop gestart!

Stel je woning samen met de woningconfigurator en neem contact op.

Goede verbindingen

Heerhugowaard is dankzij de N242 met directe aansluiting op de A9, de nieuwe Westfrisiaweg en een eigen NS station uitstekend bereikbaar. Heerhugowaard kent bijzonder goede treinverbindingen naar enerzijds Den Helder en Hoorn en anderzijds Amsterdam en Haarlem. Ook met de auto rijd je in een mum van tijd naar Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Om ’s avonds weer met een tevreden gevoel thuis te komen in jouw nieuwe woning in Reinderseiland.

© Copyright 2019 - Reinderseiland